Jaro už klepe na dveře, a tak je třeba odlehčit nejen ošacení, ale i pitný režim. Z teplých bylinkových čajů můžete pozvolna přejít na osvěžující domácí sirupy, které jsou chutné a raz dva hotové. Uvařte si doma třeba voňavý jahodový.
Ne nadarmo se maliny řadí mezi nejoblíbenější druhy ovoce vůbec. Vynikají lákavě růžovou barvou, omamnou vůní a chutnají přímo božsky. Je to zkrátka růžový poklad, a to nejen díky své chuti. Věděli jste, že maliny také prospívají zdraví?
Nedostatek vitamínu B může mít pro naše tělo neblahé následky. Pojďme si společně posvítit na některé projevy jeho nedostatku a povědět si, jak ho doplnit.
Hořčík patří mezi jedny z nejdůležitějších prvků pro život na naší zemi. S jeho nedostatkem se potýká až třetina Čechů. A jak jste na tom vy? Nechybí vám?
O tom, že je vitamín C prospěšný pro naše zdraví ví asi každý. Víte ale, v čem všem nám pomáhá a v jakých potravinách ho najdeme? Ověřte své znalosti v našem blogu.
Existuje nespočet dobrých receptů, my vám však přinášíme takový, který rozhodně stojí za vyzkoušení. S tímto perníkovým těstem se nejen dobře pracuje, ale výsledné perníčky jsou navíc po vytažení z trouby hned měkké a nepotřebují odležet.
Na právě proběhlém 19. mezinárodním veletrhu Víno&Delikatesy získaly naše výrobky Výběrový džem Malina s ostružinou a Nakládaný sýr v papričkovém oleji ocenění TopDelikatesa 2016.
Přijďte ochutnat naše pochoutky na veletrh GastroFair Víno&Delikatesy 2016. Náš džem Malina s ostružinou a Nakládaný sýr v papričkovém oleji si zasoutěží o titul Topdelikatesa 2016.
Poctivé jídlo pro nás to znamená jídlo vyrobené podle původní nebo originální receptury, z prvotřídních surovin, pečlivě - s vysokým podílem lidské práce, bez náhražek, aromat, barviv, přidaného škrobu, emulgátorů – zkrátka bez chemie.
Důvodů je hned několik. Jednak je v současné době velmi "trendy" nakupovat potraviny od malých výrobců, kde je jistota kvality výrobků. Naše populace se navrací zpátky k přírodě, k farmaření, k domácímu vaření. A je příjemné vědět, že vločky, které ráno snídáte, byly sklizené a vyrobené v České republice.
Celá myšlenka vznikla v zimě roku 2010, kdy mě inspirovala moje sousedka, paní Semorádová, na slovo vzatá odbornice na zavařování a konzervování čehokoli.