Celá myšlenka vznikla v zimě roku 2010, kdy mě inspirovala moje sousedka, paní Semorádová, na slovo vzatá odbornice na zavařování a konzervování čehokoli. Slovo dalo slovo a na jaře 2011 jsme začali společně vyrábět první džemy. Plán, že adaptací několika místností v mojí chalupě v Bohdalíně získáme výrobní prostory, vzal po několika návštěvách úřadů za své. Pronajali jsme si tedy dvě místnosti v poloprázdném výrobním objektu v Kamenici nad Lipou. V této chvíli už zbývalo vymyslet pouze jméno. A protože my i Semorádovi bydlíme na úpatí vršku, kterému se v minulosti říkalo Ježek, nebylo co řešit a název "Ježkův statek" byl na světě. 

O džemy byl brzy zájem jak na farmářských trzích, tak v kamenných - tehdy vznikajících - obchodech. A tak jsme začali rozšiřovat sortiment. Nejdříve další džemy, potom vlastní müsli. Vločky jsme zpočátku nakupovali, později jsme si je začali sami vyrábět. Následovala první sezóna okurek a výsledkem byla skoro tuna nakládaček, zavařená ve čtyřech lidech. Pak už to šlo ráz na ráz.

Seznámení s panem Hulíkem, celoživotním sýrařem tělem i duší, kterého nadchla myšlenka začít vyrábět vlastní jogurty i sýry. 

Troje stěhování výroby, vždy do větších a větších prostor.

 V této době přišlo také první anonymní udání, první kontrola. A bez závad! 

V roce 2014 získal náš "Jemný pivní sýr" ocenění " Mlékárenský výrobek roku", v kategorii "Zrající sýry".

V létě 2015 jsme vyrobili naše první BIO, rozšířili nabídku o müsli, sušené ovoce... a pokračujeme dál.

Dobrou chuť!