Jahody lyofilizované.jpgDoporučujeme

Jahody mrazem sušené - plátky

Jahody obsahují velké množství vitamínu C a organických kyselin. Z minerálních látek je v jahodě zastoupen převážně draslík, zinek, hořčík, síra, vápník.

Lyofilizace neboli sušení mrazem je jedním ze způsobů sušení. Ovoce je sušeno hlubokým mražením za velmi nízkého tlaku. Sušené ovoce si v maximální míře zachová svou původní texturu a aroma, a také všechny minerály a vitamíny, které jsou v daném ovoci obsaženy. Takto vysušené ovoce je oproti běžnému sušení 100% přírodní a bez přidaného cukru, zachovává si chuť i barvu. Lyofilizace eliminuje většinu mikrobiálních nečistot a zajišťuje dlouhou trvanlivost produktu.

15 g | 19 Kč

Rozinky sultánky.jpg

Rozinky sultánky

Rozinky obsahují nepatrné množství bílkovin a tuků a až 60 – 70 % jednoduchých, snadno vstřebatelných cukrů, především glukózy a fruktózy, takže je oceníte zejména jako poměrně rychlý, zdravý, netučný a snadno stravitelný zdroj energie. Rozinky obsahují vitamíny řady B, vitamín A, vitamín E a malé množství vitamínu C. Z minerálních látek dominuje železo. Rozinky jsou stejně jako plody vinné révy významným zdrojem antioxidantů.

Rozinky neboli hrozinky jsou sušené hrozny vinné révy. Historie rozinek je stará jako historie hroznového vína. První zmínky o sušených hroznech jsou staré asi 4000 let a pochutnávali si na nich ve starém Římě, Řecku, Egyptě i v Persii. 

50 g | 4 Kč

Datle bez pecky BIO.jpg

Datle bez pecky

Datle jsou tvořeny převážně ze sacharidů, které jsou zastoupeny v podobě přírodních cukrů až 70 % a nízkým obsahem vody. Datle jsou bohatým a významným zdrojem vitamínu A a vitamínů B, draslíku, chlóru, železa a mědi. Jedná se o bohatý a rychlý energetický zdroj pro lidský organismus, proto jsou jedinečné pro doplňování energie při vytrvalostném sportu nebo jako ideální svačinka pro studenty a duševně pracující osoby. Datle jsou užitečným zdrojem rozpustné vlákniny a působí jako projímadlo. Dále pomáhají při nespavosti, snižují krevní tlak, prospívají kostem, zubům, zdraví pokožky i vlasů.

Datle pochází z oblasti Přední Asie a jsou člověkem pěstovány déle než 5 tisíc let. Datle je druh ovoce, který roste na datlovníku pravém.

45 g | 6 Kč

Brusinky sušené.jpg

Brusinky sušené

Brusinky obsahují především antioxidanty, dále vyváženou směs vitaminů (C, A, K) a minerálních látek (hořčík, mangan, forsfor, draslík). Antioxidanty svými účinky snižují pravděpodobnost onemocnění srdce a oběhového systému a mají pozitivní vliv na některé typy rakoviny. Brusinky dále pomáhají posilovat imunitní systém.

Brusinky využívali severoameričtí indiáni k léčení ran způsobených jedovatými šípy. Poté se brusinky začaly používat zejména k léčbě bolestí břicha, nádorových onemocnění. Pod obecným názvem brusinka se skrývají různé keře z rodu brusnic. U nás se můžeme setkat s chráněnou brusnicí brusinkou, ale mnohem větší popularitu si získaly tzv. americké brusinky, pro které existuje český botanický název klikva velkoplodá. Americké brusinky jsou větší a oproti lesním brusinkám mají méně agresivní chuť a dají se jíst i syrové.

40 g | 9 Kč

Švestky sušené.jpg

Švestky sušené

Z hlavních živin jsou v sušených švestkách zastoupeny zejména sacharidy (asi 50 %) ve formě glukózy a sacharózy. Dále zde najdeme velké množství vlákniny a jiných zdraví prospěšných látek, jako je například draslík, bor, provitamín A či některé vitamíny. Obsažená vláknina pomáhá zlepšit trávení a zabraňuje zácpě. Prvek bor je významný při prevenci osteoporózy. Sušené švestky mají rovněž pozitivní vliv na látkovou výměnu, upravují krevní tlak a zlepšují paměť. Toto sušené ovoce by neměli konzumovat lidé s onemocněním ledvin a žlučníku, protože je zdrojem problematických šťavelanů.

50 g | 10 Kč

Meruňky sušené.jpg

Meruňky sušené

Sušené meruňky jsou dobrým zdrojem proteinů (1,4 %), vlákniny, draslíku, hořčíku a železa, které je jejich charakteristickým minerálem. Nejdůležitější složkou meruněk je však betakaroten (provitamin A). Konzumace meruněk pomáhá udržovat dobrý stav zraku, zvyšuje odolnost proti infekcím a doporučuje se také při zánětu vedlejších dutin nosních a ekzémech. Meruňky dále prospívají nervové soustavě a pomáhají při stavech vyčerpání.

50 g | 10 Kč

Aronie lyofilizovaná.jpg

Aronie mrazem sušená

Arónie, česky se také nazývá temnoplodec či černý jeřáb, je známá díky vysokému obsahu antioxidantů, antokyaninů, bioflavonoidů, vitamínů P, C, B, A, množství minerálů a dalších biologicky důležitých aktivních látek. 

Lyofilizace neboli sušení mrazem je jedním ze způsobů sušení. Ovoce je sušeno hlubokým mražením za velmi nízkého tlaku. Sušené ovoce si v maximální míře zachová svou původní texturu a aroma, a také všechny minerály a vitamíny, které jsou v daném ovoci obsaženy. Takto vysušené ovoce je oproti běžnému sušení 100% přírodní a bez přidaného cukru, zachovává si chuť i barvu. Lyofilizace eliminuje většinu mikrobiálních nečistot a zajišťuje dlouhou trvanlivost produktu.

15 g | 18 Kč

Višně lyofilizované.jpg

Višně mrazem sušené

Višně obsahují velké množství vitamínu C, poskytují tělu vápník, železo a draslík. 

Lyofilizace neboli sušení mrazem je jedním ze způsobů sušení. Ovoce je sušeno hlubokým mražením za velmi nízkého tlaku. Sušené ovoce si v maximální míře zachová svou původní texturu a aroma, a také všechny minerály a vitamíny, které jsou v daném ovoci obsaženy. Takto vysušené ovoce je oproti běžnému sušení 100% přírodní a bez přidaného cukru, zachovává si chuť i barvu. Lyofilizace eliminuje většinu mikrobiálních nečistot a zajišťuje dlouhou trvanlivost produktu.

15 g | 21 Kč

Brusinky lyofilizované.jpg

Brusinky mrazem sušené

Brusinky obsahují především antioxidanty, dále vyváženou směs vitaminů (C, A, K) a minerálních látek (hořčík, mangan, forsfor, draslík). Brusinky jsou plodem tzv. americké brusinky, pro které existuje český botanický název klikva velkoplodá. 

Lyofilizace neboli sušení mrazem je jedním ze způsobů sušení. Ovoce je sušeno hlubokým mražením za velmi nízkého tlaku. Sušené ovoce si v maximální míře zachová svou původní texturu a aroma, a také všechny minerály a vitamíny, které jsou v daném ovoci obsaženy. Takto vysušené ovoce je oproti běžnému sušení 100% přírodní a bez přidaného cukru, zachovává si chuť i barvu. Lyofilizace eliminuje většinu mikrobiálních nečistot a zajišťuje dlouhou trvanlivost produktu.

10 g | 21 Kč

Švestky lyofilizované.jpg

Švestky mrazem sušené

Z hlavních živin jsou v sušených švestkách zastoupeny zejména sacharidy (asi 50 %) ve formě glukózy a sacharózy. Dále zde najdeme velké množství vlákniny a jiných zdraví prospěšných látek, jako je například draslík, bór, provitamín A či některé vitamíny. Obsažená vláknina pomáhá zlepšit trávení a zabraňuje zácpě. Prvek bór je významný při prevenci osteoporózy. Sušené švestky mají rovněž pozitivní vliv na látkovou výměnu, upravují krevní tlak a zlepšují paměť. Toto sušené ovoce by neměli konzumovat lidé s onemocněním ledvin a žlučníku, protože je zdrojem problematických šťavelanů.

Lyofilizace neboli sušení mrazem je jedním ze způsobů sušení. Ovoce je sušeno hlubokým mražením za velmi nízkého tlaku. Sušené ovoce si v maximální míře zachová svou původní texturu a aroma, a také všechny minerály a vitamíny, které jsou v daném ovoci obsaženy. Takto vysušené ovoce je oproti běžnému sušení 100% přírodní a bez přidaného cukru, zachovává si chuť i barvu. Lyofilizace eliminuje většinu mikrobiálních nečistot a zajišťuje dlouhou trvanlivost produktu.

20 g | 23 Kč

Maliny lyofilizované.jpg

Maliny mrazem sušené

Maliny obsahují velké množství vitamínů A, B, C a P, vápník, zinek a přírodní ovocné kyseliny.

Lyofilizace neboli sušení mrazem je jedním ze způsobů sušení. Ovoce je sušeno hlubokým mražením za velmi nízkého tlaku. Sušené ovoce si v maximální míře zachová svou původní texturu a aroma, a také všechny minerály a vitamíny, které jsou v daném ovoci obsaženy. Takto vysušené ovoce je oproti běžnému sušení 100% přírodní a bez přidaného cukru, zachovává si chuť i barvu. Lyofilizace eliminuje většinu mikrobiálních nečistot a zajišťuje dlouhou trvanlivost produktu.

15 g | 30 Kč

Ostružiny lyofilizované.jpg

Ostružiny mrazem sušené

Ostružiny obsahují velké množství vitamínu C a B, antioxidanty, minerály jako jsou vápník, hořčík, draslík, železo a karoteny.

Lyofilizace neboli sušení mrazem je jedním ze způsobů sušení. Ovoce je sušeno hlubokým mražením za velmi nízkého tlaku. Sušené ovoce si v maximální míře zachová svou původní texturu a aroma, a také všechny minerály a vitamíny, které jsou v daném ovoci obsaženy. Takto vysušené ovoce je oproti běžnému sušení 100% přírodní a bez přidaného cukru, zachovává si chuť i barvu. Lyofilizace eliminuje většinu mikrobiálních nečistot a zajišťuje dlouhou trvanlivost produktu.

15 g | 30 Kč

Borůvky lyofilizované.jpg

Borůvky mrazem sušené

Borůvky obsahují obsahují třísloviny, antioxidanty, bioflavonoidy, karotenoidy, provitamín A, resveratrol, vitamín C, vitamíny skupiny B, ovocné cukry a z minerálních látek hořčík, draslík, mangan, železo, měď, zinek, chrom.

Lyofilizace neboli sušení mrazem je jedním ze způsobů sušení. Ovoce je sušeno hlubokým mražením za velmi nízkého tlaku. Sušené ovoce si v maximální míře zachová svou původní texturu a aroma, a také všechny minerály a vitamíny, které jsou v daném ovoci obsaženy. Takto vysušené ovoce je oproti běžnému sušení 100% přírodní a bez přidaného cukru, zachovává si chuť i barvu. Lyofilizace eliminuje většinu mikrobiálních nečistot a zajišťuje dlouhou trvanlivost produktu.

15 g | 53 Kč