Datle bez pecky BIO.jpg

Datle bez pecky

Datle jsou tvořeny převážně ze sacharidů, které jsou zastoupeny v podobě přírodních cukrů až 70 % a nízkým obsahem vody. Datle jsou bohatým a významným zdrojem vitamínu A a vitamínů B, draslíku, chlóru, železa a mědi. Jedná se o bohatý a rychlý energetický zdroj pro lidský organismus, proto jsou jedinečné pro doplňování energie při vytrvalostném sportu nebo jako ideální svačinka pro studenty a duševně pracující osoby. Datle jsou užitečným zdrojem rozpustné vlákniny a působí jako projímadlo. Dále pomáhají při nespavosti, snižují krevní tlak, prospívají kostem, zubům, zdraví pokožky i vlasů.

Datle pochází z oblasti Přední Asie a jsou člověkem pěstovány déle než 5 tisíc let. Datle je druh ovoce, který roste na datlovníku pravém.

45 g | 6 Kč

Rozinky BIO.jpg

Rozinky BIO

Rozinky obsahují nepatrné množství bílkovin a tuků a až 60 – 70 % jednoduchých, snadno vstřebatelných cukrů, především glukózy a fruktózy, takže je oceníte zejména jako poměrně rychlý, zdravý, netučný a snadno stravitelný zdroj energie. Rozinky obsahují vitamíny řady B, vitamín A, vitamín E a malé množství vitamínu C. Z minerálních látek dominuje železo. Rozinky jsou stejně jako plody vinné révy významným zdrojem antioxidantů.

Rozinky neboli hrozinky jsou sušené hrozny vinné révy. Historie rozinek je stará jako historie hroznového vína. První zmínky o sušených hroznech jsou staré asi 4000 let a pochutnávali si na nich ve starém Římě, Řecku, Egyptě i v Persii. 

Certifikováno v EZ CZ-BIO-002

50 g | 11 Kč

Brusinky sušené BIO.jpg

Brusinky sušené BIO

Brusinky obsahují především antioxidanty, dále vyváženou směs vitaminů (C, A, K) a minerálních látek (hořčík, mangan, forsfor, draslík). Antioxidanty svými účinky snižují pravděpodobnost onemocnění srdce a oběhového systému a mají pozitivní vliv na některé typy rakoviny. Brusinky dále pomáhají posilovat imunitní systém.

Brusinky využívali severoameričtí indiáni k léčení ran způsobených jedovatými šípy. Poté se brusinky začaly používat zejména k léčbě bolestí břicha, nádorových onemocnění. Pod obecným názvem brusinka se skrývají různé keře z rodu brusnic. U nás se můžeme setkat s chráněnou brusnicí brusinkou, ale mnohem větší popularitu si získaly tzv. americké brusinky, pro které existuje český botanický název klikva velkoplodá. Americké brusinky jsou větší a oproti lesním brusinkám mají méně agresivní chuť a dají se jíst i syrové.

Certifikováno v EZ CZ-BIO-002

40 g | 17 Kč