Švestky lyofilizované.jpg

Švestky mrazem sušené

Z hlavních živin jsou v sušených švestkách zastoupeny zejména sacharidy (asi 50 %) ve formě glukózy a sacharózy. Dále zde najdeme velké množství vlákniny a jiných zdraví prospěšných látek, jako je například draslík, bór, provitamín A či některé vitamíny. Obsažená vláknina pomáhá zlepšit trávení a zabraňuje zácpě. Prvek bór je významný při prevenci osteoporózy. Sušené švestky mají rovněž pozitivní vliv na látkovou výměnu, upravují krevní tlak a zlepšují paměť. Toto sušené ovoce by neměli konzumovat lidé s onemocněním ledvin a žlučníku, protože je zdrojem problematických šťavelanů.

Lyofilizace neboli sušení mrazem je jedním ze způsobů sušení. Ovoce je sušeno hlubokým mražením za velmi nízkého tlaku. Sušené ovoce si v maximální míře zachová svou původní texturu a aroma, a také všechny minerály a vitamíny, které jsou v daném ovoci obsaženy. Takto vysušené ovoce je oproti běžnému sušení 100% přírodní a bez přidaného cukru, zachovává si chuť i barvu. Lyofilizace eliminuje většinu mikrobiálních nečistot a zajišťuje dlouhou trvanlivost produktu.

Složení:

švestky lyofilizované, půlky

Dostupnost: skladem
23 Kč
Cena bez DPH 20 Kč
ks

Potřebujete se na něco zeptat? Napište nám na info@jezkuv-statek.cz.