Borůvky mrazem sušené
Borůvky obsahují obsahují třísloviny, antioxidanty, bioflavonoidy, karotenoidy, provitamín A, resveratrol, vitamín C, vitamíny skupiny B, ovocné cukry a z minerálních látek hořčík, draslík, mangan, železo, měď, zinek, chrom.
Lyofilizace neboli sušení mrazem je jedním ze způsobů sušení. Ovoce je sušeno hlubokým mražením za velmi nízkého tlaku. Sušené ovoce si v maximální míře zachová svou původní texturu a aroma, a také všechny minerály a vitamíny, které jsou v daném ovoci obsaženy. Takto vysušené ovoce je oproti běžnému sušení 100% přírodní a bez přidaného cukru, zachovává si chuť i barvu. Lyofilizace eliminuje většinu mikrobiálních nečistot a zajišťuje dlouhou trvanlivost produktu.
Původ: Německo
Výživové hodnoty ve 100g
Tuky | 2.8 g |
- nasyc. mastné kyseliny | 0 g |
Sacharidy | 42 g |
- z toho cukry | 1.9 g |
Bílkoviny | 3.8 g |
Sůl | 0 g |
Energetická hodnota v kJ | 1002 kJ |
Energie v kcal | 238 kcal |
Složení:
borůvky lyofilizované, celé