Naším mottem je POCTIVÉ JÍDLO.

Pro nás to znamená jídlo vyrobené podle původní nebo originální receptury, z prvotřídních surovin, pečlivě - s vysokým podílem lidské práce, bez náhražek, aromat, barviv, přidaného škrobu, emulgátorů – zkrátka bez chemie.

Naše výrobky patří k nejkvalitnějším na trhu. To předpokládá absolutní zaujetí pro jejich přípravu. Postupem času jsme se soustředili pouze na zpracování surovin, prvovýrobu přenecháváme jiným, kteří se mohou naopak zcela soustředit na výrobu surovin pro nás. Okurky pro nás pěstují specialisté na okurku – bratři Halačkovi z Mišovic. Mátu farma Ráječek. Meruňky jsou z Moravan, jahody z Polabí. Mléko do lahví pochází z jednoho z nejmodernějších provozů na Vysočině, farmy Arnolec.

Konkrétně:

MLÉKO

Mléko do lahví pochází z arnolecké farmy. Dojnice jsou zde chovány ve volném ustájení v jednom z nejmodernějších provozů na Vysočině. Mléko z večerního dojení se přepravuje do Mlékárny Polná, která je – přesně podle našich pokynů – šetrně pasteruje a plní do našich obalů. Následující den dopoledne je již mléko v obchodech nabízeno spotřebitelům. Celý proces je unikátní jednak rychlostí, jednak způsobem pasterace. Výsledkem je mléko hodnocené jako jedno z nejchutnějších na trhu. Garantem je ing. Miloš Kvasnička, hlavní technolog a současně spoluvlastník mlékárny.

Mlékárna Polná jiné mléko neprodukuje, všechno ostatní vykupované mléko zpracovává na sýry. Jsme si vědomi, že vybavení polenské mlékárny umožňuje podstatně kvalitnější ošetření mléka než vybavení naše – spokojenost našich zákazníků je pro nás prioritou bez ohledu na to, zda je Mlékárna Polná vnímána jako velká nebo malá. Mléko je označeno jako „selské mléko“ – přesně podle vyhlášky 77/2003 o požadavcích na mléko, tzn. mléko s neupravovaným obsahem tuku. Nikdy ani jinak označeno nebylo, ať už je nám podsouváno cokoli (farmářské, bio, atd.).

VÝROBKY ROSTLINNÉHO PŮVODU

Všechny vyrábíme v manufaktuře v Kamenici nad Lipou (Na Kariánce 315). U výrobků uvádíme detailní složení, např. u džemů procentuální zastoupení všech složek, u okurek a kečupu i pěstitele zeleniny. Některé vločky si připravujeme sami, jiné musíme nakupovat kvůli technologické náročnosti (špalda, kamut, …).

PAŠTIKY

Paštiky vyrábí firma Ezon. Firma vlastní v Novém Rychnově u Pelhřimova vepřín, mini-jatka i výrobnu. Paštiky jsou konzervovány v autoklávu, lze je skladovat při pokojové teplotě více než 1 rok. Výrobce paštiky distribuuje pouze naším prostřednictvím a do své prodejny.

VEJCE

Farma Bohemia Vitae produkuje vejce jak z klecového chovu, tak (převážně pro nás) i z chovu na podestýlce. Farma si připravuje vlastní krmnou směs, odchovává si vlastní nosnice z kuřat. Vejce z podestýlkového chovu (značená číslem 2) přebíráme do distribuce den po snášce, k zákazníkům se tedy dostanou 3-5 dnů od snášky. Díky své velikosti je farma schopná dodávat vejce bez výkyvů stabilně i v obdobích vyšší poptávky.

Všechny výrobky, které Vám nabízíme, splňují naši představu o POCTIVÉM JÍDLE. Ať už je vyrábíme sami nebo v kooperaci, vždy máme úplnou kontrolu nad použitými surovinami, složením i výrobním postupem.

Naše mléčné výrobky můžete zakoupit prostřednictvím našich partnerů - obchodů, do kterých dodáváme. Pokud o žádném ve Vašem okolí nevíte, zeptejte se nás nebo navrhněte některému obchodu ve Vašem sousedství, aby nás kontaktoval. Dodáváme po celé České republice.