Ovesné vločky
Ovesné vločky mají vysoký obsah bílkovin, nenasycených mastných kyselin, slizových látek, vitamínů B1, B6 a E. Obsahují také železo, vápník, fosfor a lecitin. Jsou poměrně lehce stravitelné a známé jsou i svým obsahem lehce rozpustné vlákniny, která reguluje cholesterol a glukózu v krvi.
Ovesné vločky se vyrábí šetrným vločkováním ovesných zrn. Oves je obilnina, jejíž pěstování bylo doloženo v archeologických nálezech z doby bronzové.
Původ: Česká republika
Výživové hodnoty ve 100g
Tuky | 6.9 g |
- nasyc. mastné kyseliny | 1.5 g |
Sacharidy | 61 g |
- z toho cukry | 1.3 g |
Bílkoviny | 13.2 g |
Sůl | 0 g |
Energetická hodnota v kJ | 1570 kJ |
Energie v kcal | 373 kcal |
Složení:
ovesné vločky