
Ovesné vločky
Ovesné vločky mají vysoký obsah bílkovin, nenasycených mastných kyselin, slizových látek, vitamínů B1, B6 a E. Obsahují také železo, vápník, fosfor a lecitin. Jsou poměrně lehce stravitelné a známé jsou i svým obsahem lehce rozpustné vlákniny, která reguluje cholesterol a glukózu v krvi. Ovesné vločky pomáhají snižovat krevní tlak, blahodárně působí na nervovou soustavu a tlumí zvýšenou činnost štítné žlázy.
Ovesné vločky se vyrábí šetrným vločkováním ovesných zrn. Oves je obilnina, jejíž pěstování bylo doloženo v archeologických nálezech z doby bronzové.
30 g | 3 Kč

Ječné vločky
Ječné vločky mají vysoký podíl nutričně hodnotných látek, především vitaminů skupiny B. Ječné vločky snižují hladinu cholesterolu v krvi, pomáhají při prevenci a léčbě civilizačních onemocnění srdce a cév a pozitivně ovlivňují peristaltiku střev.
Ječné vločky jsou vyrobeny šetrným vločkováním ze zrna ječmene bezpluchého. Ječmen patří mezi nejstarší zemědělské plodiny. Na naše území přinesly ječmen stěhovavé národy z jihozápadní Asie asi před pěti tisíci lety.
30 g | 3 Kč

Ovesné vločky BIO
Ovesné vločky mají vysoký obsah bílkovin, nenasycených mastných kyselin, slizových látek, vitamínů B1, B6 a E. Obsahují také železo, vápník, fosfor a lecitin. Jsou poměrně lehce stravitelné a známé jsou i svým obsahem lehce rozpustné vlákniny, která reguluje cholesterol a glukózu v krvi. Ovesné vločky pomáhají snižovat krevní tlak, blahodárně působí na nervovou soustavu a tlumí zvýšenou činnost štítné žlázy.
Ovesné vločky se vyrábí šetrným vločkováním ovesných zrn. Oves je obilnina, jejíž pěstování bylo doloženo v archeologických nálezech z doby bronzové.
Certifikováno v EZ CZ-BIO-002
30 g | 4 Kč

Kukuřičné lupínky neslazené BIO
Kukuřičné lupínky jsou bezlepkové. Obsahují vysoké množství škrobu a také trochu bílkovin a tuků. Z vitamínů jsou hojně zastoupeny A, B, D, E a K, z minerálů hořčík, měď, zinek, fosfor a železo. Účinné látky z kukuřice se již mnoho let využívají při léčbě různých zánětů močových cest a při ledvinových kamenech.
Kukuřičné lupínky se vyrábí ze zrn rostliny kukuřice seté pravé. Nejstarší důkaz o pěstování kukuřice pochází z období kolem roku pět tisíc před naším letopočtem.
Certifikováno v EZ CZ-BIO-002
30 g | 7 Kč

Jáhlové vločky BIO
Prosné (jáhlové) vločky jsou přirozeně bezlepkové. Mají vysoký obsah fosforu a železa a dále jsou bohaté na hořčík, měď, vápník a vitaminy skupiny B. Jsou vhodné při stavech vyčerpanosti, po nemocech a úrazech, pro dietní stravu při alergiích, poruchách trávení.
Jáhly jsou vyráběny loupáním prosa, které je jedou z nejstarších kulturních rostlin na světě. Jeho pravlastí je Indie a Čína.
Certifikováno v EZ CZ-BIO-002
30 g | 4 Kč

Pohankové vločky BIO
Pohankové vločky jsou přirozeně bezlepkové. Obsahují vlákninu, nenasycené mastné kyseliny, rutin, či řadu vitamínů a minerálních látek (vitamíny skupiny B, vitamín E, vápník, železo, draslík, fosfor, mangan, zinek aj.). Má příznivé složení vysoce kvalitních tuků, obsahuje zejména kyselinu linoleovou, která pomáhá snižovat koncentraci cholesterolu v krvi a snižuje srážení krve v cévách. Nejdůležitější látka, kterou pohanka obsahuje je rutin (vitamin P), který podporuje vstřebávání vitamínu C a příznivě ovlivňuje celý cévní systém.
Pohankové vločky se vyrábí šetrným vločkováním ze zrn pohanky, jednoleté rdesnovité rostliny. I když dle botanického druhu není obilovinou, bývá mezi ně řazena, protože má podobně moučná zrna jako obilí. Její pravlastí jsou jižní svahy Himaláje.
Certifikováno v EZ CZ-BIO-002
30 g | 5 Kč

Rýžové vločky BIO
Rýžové vločky jsou bezlepkové a lehce stravitelné. Škrob se tráví a absorbuje pomalu a při tom trvale uvolňuje do krve glukózu, což pomáhá kontrolovat hladinu krevního cukru u diabetiků. Jsou také vhodnou redukční potravinou. Vločky vyrobené z celozrnné rýže mají významné množství vitaminu B1 a E.
Rýžové vločky se vyrábí z celozrnné rýže. Rýže pochází z povodí Perlové řeky v Číně, kde byla domestikována před 8 200–13 500 lety.
Certifikováno v EZ CZ-BIO-002
30 g | 4 Kč