
Ovesné vločky
Ovesné vločky mají vysoký obsah bílkovin, nenasycených mastných kyselin, slizových látek, vitamínů B1, B6 a E. Obsahují také železo, vápník, fosfor a lecitin. Jsou poměrně lehce stravitelné a známé jsou i svým obsahem lehce rozpustné vlákniny, která reguluje cholesterol a glukózu v krvi.
Ovesné vločky se vyrábí šetrným vločkováním ovesných zrn. Oves je obilnina, jejíž pěstování bylo doloženo v archeologických nálezech z doby bronzové.
30 g | 3 Kč

Kukuřičné lupínky neslazené BIO
Kukuřičné lupínky jsou bezlepkové. Obsahují vysoké množství škrobu a také trochu bílkovin a tuků. Z vitamínů jsou hojně zastoupeny A, B, D, E a K, z minerálů hořčík, měď, zinek, fosfor a železo. Účinné látky z kukuřice se již mnoho let využívají při léčbě různých zánětů močových cest a při ledvinových kamenech.
Kukuřičné lupínky se vyrábí ze zrn rostliny kukuřice seté pravé. Nejstarší důkaz o pěstování kukuřice pochází z období kolem roku pět tisíc před naším letopočtem.
Certifikováno v EZ CZ-BIO-002
30 g | 7 Kč

Rýžové vločky BIO
Rýžové vločky jsou bezlepkové a lehce stravitelné. Škrob se tráví a absorbuje pomalu a při tom trvale uvolňuje do krve glukózu, což pomáhá kontrolovat hladinu krevního cukru u diabetiků. Jsou také vhodnou redukční potravinou. Vločky vyrobené z celozrnné rýže mají významné množství vitaminu B1 a E.
Rýžové vločky se vyrábí z celozrnné rýže. Rýže pochází z povodí Perlové řeky v Číně, kde byla domestikována před 8 200–13 500 lety.
Certifikováno v EZ CZ-BIO-002
30 g | 4 Kč