Datle bez pecky
Datle jsou tvořeny převážně ze sacharidů, které jsou zastoupeny v podobě přírodních cukrů až 70 % a nízkým obsahem vody. Datle jsou bohatým a významným zdrojem vitamínu A a vitamínů B, draslíku, chlóru, železa a mědi. Jedná se o bohatý a rychlý energetický zdroj pro lidský organismus, proto jsou jedinečné pro doplňování energie při vytrvalostném sportu nebo jako ideální svačinka pro studenty a duševně pracující osoby. Datle jsou užitečným zdrojem rozpustné vlákniny a působí jako projímadlo. Dále pomáhají při nespavosti, snižují krevní tlak, prospívají kostem, zubům, zdraví pokožky i vlasů.
Datle pochází z oblasti Přední Asie a jsou člověkem pěstovány déle než 5 tisíc let. Datle je druh ovoce, který roste na datlovníku pravém.
Původ: Alžírsko
Výživové hodnoty ve 100g
Tuky | 0.5 g |
- nasyc. mastné kyseliny | 0.1 g |
Sacharidy | 75 g |
- z toho cukry | 64 g |
Bílkoviny | 2 g |
Sůl | 0 g |
Energetická hodnota v kJ | 1380 kJ |
Energie v kcal | 325 kcal |
Složení:
datle