Slovo, které rezonuje v nitru téměř každé ženy. Láska, vášeň, smyslnost. To vše a ještě mnohem více se skrývá v této magické pochoutce, která si podmanila celý svět. 

Čokoláda vzniká pražením mletých zrn tropického kakaového stromu. Původní obyvatelé střední Ameriky, Aztékové a Mayové dávno před příchodem Evropanů zpracovávali tyto kakaové boby a využívali prospěšných účinků především ve formě horké čokolády, šlehaného nápoje. Až postupem času se začala vyrábět čokoláda v tuhé formě a různých tvarech, tak jak ji známe dnes.

I když by se mohlo zdát, že čokoláda je cukrovinka, která zdraví škodí, opak je pravdou! Kvalitní hořká čokoláda s vysokým obsahem kakaa má mnoho blahodárných účinků na lidský organismus, dobrou náladou počínaje! 

Proč jíst čokoládu:

  •        je bohatá na antioxidanty, bojuje s volnými radikály a zpomaluje proces stárnutí

  •        snižuje krevní tlak, je prevencí infarktu

  •        má vysoký obsah vlákniny, napomáhá trávení a chrání kardiovaskulární systém
  •        snižuje riziko cukrovky a je bohatá na živiny
  •        je to přírodní afrodiziakum , antidepresivum a skvěle chutná! 

 

Již dávno není čokoláda považována za pochoutku pro hříšníky, čokoládové speciality si může dopřát každý. Používá se na vaření, jako přísada do omáček i k péči o tělo a pokožku. A samozřejmě je součástí zdravé výživy. Nic nenastartuje váš den lépe, než křupavé müsli s kousky čokolády. Dopřejte si tuto pochoutku s klidným svědomím a klidně každý den!