špaldové pukance.jpg

Špaldové pukance BIO

Špaldové pukance neboli pufovaná špalda. Špalda je lehce stravitelná a pro svůj nížší glykemický index je vhodné pro diabetiky, lidi s oslabenou imunitou i s trávicími problémy. Pukance mají vysoký podíl bílkovin, tuku s vysokým obsahem nenasycených mastných kyselin, sacharidů, minerálů a vitamínů skupiny B, neobsahují cholesterol. 

Při pufování je zrno vystaveno vysokému tlaku a teplotě po dobu několika vteřin. Tím dojde k jeho vysušení a současně zvětšení, neztratí tak většinu svých živin. Dojde ale k navýšení glykemického indexu.

Špalda je starobylá odrůda pšenice, která byla pěstována v Evropě již před 8000 lety. 

Certifikováno v EZ CZ-BIO-002

Složení:

BIO špalda

Alergeny:

lepek

Dostupnost: skladem
4 Kč
Cena bez DPH 3 Kč
ks

Potřebujete se na něco zeptat? Napište nám na info@jezkuv-statek.cz.