Ovesné vločky.jpg

Ovesné vločky

Ovesné vločky mají vysoký obsah bílkovin, nenasycených mastných kyselin, slizových látek, vitamínů B1, B6 a E. Obsahují také železo, vápník, fosfor a lecitin. Jsou poměrně lehce stravitelné a známé jsou i svým obsahem lehce rozpustné vlákniny, která reguluje cholesterol a glukózu v krvi. Ovesné vločky pomáhají snižovat krevní tlak, blahodárně působí na nervovou soustavu a tlumí zvýšenou činnost štítné žlázy.

Ovesné vločky se vyrábí šetrným vločkováním ovesných zrn. Oves je obilnina, jejíž pěstování bylo doloženo v archeologických nálezech z doby bronzové.

30 g | 3 Kč

Pšeničné vločky.jpg

Pšeničné vločky

Pšeničné vločky mají vysoký obsah rostlinných bílkovin, esenciálních aminokyselin, vitaminů skupiny B a vlákniny. Příznivě ovlivňují peristaltiku střev, podporuje trávení a jejich konzumace zpomaluje vstřebávání tuků. 

Pšeničné vločky jsou vyrobeny šetrným vločkováním ze zrna pšenice. Pšenice je obilovina, která je jednou z nejstarších kulturních rostlin pocházejících z jihozápadní Asie.

30 g | 3 Kč

Ječné vločky.jpg

Ječné vločky

Ječné vločky mají vysoký podíl nutričně hodnotných látek, především vitaminů skupiny B. Ječné vločky snižují hladinu cholesterolu v krvi, pomáhají při prevenci a léčbě civilizačních onemocnění srdce a cév a pozitivně ovlivňují peristaltiku střev.

Ječné vločky jsou vyrobeny šetrným vločkováním ze zrna ječmene bezpluchého. Ječmen patří mezi nejstarší zemědělské plodiny. Na naše území přinesly ječmen stěhovavé národy z jihozápadní Asie asi před pěti tisíci lety.

30 g | 3 Kč

Ovesné vločky BIO.jpg

Ovesné vločky BIO

Ovesné vločky mají vysoký obsah bílkovin, nenasycených mastných kyselin, slizových látek, vitamínů B1, B6 a E. Obsahují také železo, vápník, fosfor a lecitin. Jsou poměrně lehce stravitelné a známé jsou i svým obsahem lehce rozpustné vlákniny, která reguluje cholesterol a glukózu v krvi. Ovesné vločky pomáhají snižovat krevní tlak, blahodárně působí na nervovou soustavu a tlumí zvýšenou činnost štítné žlázy.

Ovesné vločky se vyrábí šetrným vločkováním ovesných zrn. Oves je obilnina, jejíž pěstování bylo doloženo v archeologických nálezech z doby bronzové.

Certifikováno v EZ CZ-BIO-002

30 g | 4 Kč

Pšeničné vločky BIO.jpg

Pšeničné vločky BIO

Pšeničné vločky mají vysoký obsah rostlinných bílkovin, esenciálních aminokyselin, vitaminů skupiny B a vlákniny. Příznivě ovlivňují peristaltiku střev, podporuje trávení a jejich konzumace zpomaluje vstřebávání tuků. 

Pšeničné vločky jsou vyrobeny šetrným vločkováním ze zrna pšenice. Pšenice je obilovina, která je jednou z nejstarších kulturních rostlin pocházejících z jihozápadní Asie.

Certifikováno v EZ CZ-BIO-002

30 g | 4 Kč

Žitné vločky BIO.jpg

Žitné vločky BIO

Žitné vločky jsou bohaté na fosfor, hořčík, železo, zinek, selen a jiné stopové prvky. Uvolňování molekul glukózy ze škrobových částic je pomalejší a proto diabetici žitné vločky dobře snášejí. 

Žitné vločky se vyrábí šetrným vločkováním ze žita setého, které se dostalo do Evropy s příchodem Slovanů na konci doby bronzové.

Certifikováno v EZ CZ-BIO-002

30 g | 4 Kč

Špaldové vločky BIO.jpg

Špaldové vločky BIO

Špaldové vločky jsou lehce stravitelné a pro svůj nízký glykemický index jsou vhodné pro diabetiky, lidi s oslabenou imunitou i s trávicími problémy. Mají vysoký podíl bílkovin, tuku s vysokým obsahem nenasycených mastných kyselin, sacharidů, minerálů a vitamínů skupiny B, neobsahují cholesterol. 

Špaldové vločky se vyrábí šetrným vločkováním ze zrn špaldy. Špalda je druh pšenice, která byla pěstována v Evropě již před 8000 lety. 

Certifikováno v EZ CZ-BIO-002

30 g | 6 Kč

Kamultové vločky BIO.jpg

Kamutové vločky BIO

Kamutové vločky mají v průměru o 30 % více proteinu než běžné druhy pšenice a zvýšený obsah vitaminů E, B1, B2, fosforu, hořčíku, zinku, kyseliny pantotenové, mědi, selenu a komplexních sacharidů. Kamutové vločky mají obecně nízký glykemický index, jsou tedy prospěšné při dietě, pro diabetiky a sportovce.

Kamut je znovuobjevenou starověkou varietou pšenice nazývanou rovněž pšenice Khorasan. Pokud je člověk alergický na odrůdu pšenice seté, která se dává do většiny pekařských výrobků a má vysoký podíl lepku, mohou mu být potraviny vyrobené z obilí kamut výbornou alternativou.

Certifikováno v EZ CZ-BIO-002

 

30 g | 6 Kč

Kukuřičné lupínky neslazené.jpg

Kukuřičné lupínky neslazené BIO

Kukuřičné lupínky jsou bezlepkové. Obsahují vysoké množství škrobu a také trochu bílkovin a tuků. Z vitamínů jsou hojně zastoupeny A, B, D, E a K, z minerálů hořčík, měď, zinek, fosfor a železo. Účinné látky z kukuřice se již mnoho let využívají při léčbě různých zánětů močových cest a při ledvinových kamenech. 

Kukuřičné lupínky se vyrábí ze zrn rostliny kukuřice seté pravé. Nejstarší důkaz o pěstování kukuřice pochází z období kolem roku pět tisíc před naším letopočtem.

Certifikováno v EZ CZ-BIO-002

30 g | 7 Kč

Pohankové lupíánky BIO.jpg

Pohankové lupínky BIO

Přirozeně bezlepkové pohankové lupínky obsahují vlákninu, nenasycené mastné kyseliny, látku rutin, či řadu vitamínů a minerálních látek (vitamíny skupiny B, vitamín E, vápník, železo, draslík, fosfor, mangan, zinek aj.). Má příznivé složení vysoce kvalitních tuků, obsahuje zejména kyselinu linoleovou, která pomáhá snižovat koncentraci cholesterolu v krvi a snižuje srážení krve v cévách. Nejdůležitější látka, kterou pohanka obsahuje je Rutin (vitamin P), který podporuje vstřebávání vitamínu C a příznivě ovlivňuje naše cévy, stav krevních tepen a vůbec celý cévní systém.

Pohanka je jednoletá rdesnovitá rostlina. I když dle botanického druhu není obilovinou, bývá mezi ně řazena, protože má podobně moučná zrna jako obilí. Její pravlastí jsou jižní svahy Himaláje.

Certifikováno v EZ CZ-BIO-002

30 g | 14 Kč

Jáhlové vločky BIO.jpg

Jáhlové vločky BIO

Prosné (jáhlové) vločky jsou přirozeně bezlepkové. Mají vysoký obsah fosforu a železa a dále jsou bohaté na hořčík, měď, vápník a vitaminy skupiny B.  Jsou vhodné při stavech vyčerpanosti, po nemocech a úrazech, pro dietní stravu při alergiích, poruchách trávení.

Jáhly jsou vyráběny loupáním prosa, které je jedou z nejstarších kulturních rostlin na světě. Jeho pravlastí je Indie a Čína.

Certifikováno v EZ CZ-BIO-002

30 g | 4 Kč

Pohankové vločky BIO.jpg

Pohankové vločky BIO

Pohankové vločky jsou přirozeně bezlepkové. Obsahují vlákninu, nenasycené mastné kyseliny, rutin, či řadu vitamínů a minerálních látek (vitamíny skupiny B, vitamín E, vápník, železo, draslík, fosfor, mangan, zinek aj.). Má příznivé složení vysoce kvalitních tuků, obsahuje zejména kyselinu linoleovou, která pomáhá snižovat koncentraci cholesterolu v krvi a snižuje srážení krve v cévách. Nejdůležitější látka, kterou pohanka obsahuje je rutin (vitamin P), který podporuje vstřebávání vitamínu C a příznivě ovlivňuje celý cévní systém.

Pohankové vločky se vyrábí šetrným vločkováním ze zrn pohanky, jednoleté rdesnovité rostliny. I když dle botanického druhu není obilovinou, bývá mezi ně řazena, protože má podobně moučná zrna jako obilí. Její pravlastí jsou jižní svahy Himaláje.

Certifikováno v EZ CZ-BIO-002

30 g | 5 Kč

Rýžové vločky BIO.jpg

Rýžové vločky BIO

Rýžové vločky jsou bezlepkové a lehce stravitelné. Škrob se tráví a absorbuje pomalu a při tom trvale uvolňuje do krve glukózu, což pomáhá kontrolovat hladinu krevního cukru u diabetiků. Jsou také vhodnou redukční potravinou. Vločky vyrobené z celozrnné rýže mají významné množství vitaminu B1 a E.

Rýžové vločky se vyrábí z celozrnné rýže. Rýže pochází z povodí Perlové řeky v Číně, kde byla domestikována před 8 200–13 500 lety.

Certifikováno v EZ CZ-BIO-002

30 g | 4 Kč

Amarantové vločky BIO.jpg

Amarantové vločky BIO

Amarantové vločky jsou bezlepkové a mají největší obsah bílkovin ze všech obilovin a jeden z nejvyšších obsahů vlákniny mezi obilovinami. Obsahují esenciální aminokyselinu lysin, která se v ostatních obilovinách téměř nevyskytuje. Jsou také zdrojem železa, vápníku, hořčíku a kyseliny listové. Obsahují vitamín B2, niacin a vitamin E. Kromě toho obsahují skvalen, nenasycený uhlovodík, který snižuje hladinu cholesterolu a pomáhá v boji proti rakovině.

Amarant, česky laskavec, se pěstuje na produkci semen i jako listová zelenina. Pochází ze Střední Ameriky, byl pěstován Aztéky a Inky již před třemi tisíciletími.

Certifikováno v EZ CZ-BIO-002

30 g | 8 Kč

Quinoa vločky BIO.jpg

Quinoa vločky BIO

Quinoa vločky jsou bezlepkové a vysoce výživné. Jsou bohaté na železo, vápník, fosfor, hořčík, draslík, měď, mangan a zinek. Bílkoviny obsažené v quinoe jsou vyváženou kompozicí všech esenciálních aminokyselin. Prospívá lidem trpícím migrénami a jako potravina s velmi vysokým obsahem vlákniny napomáhá při snižování krevního tlaku, kardiovaskulárních onemocněních, rakovině tlustého střeva a při diabetu. Podle čínské medicíny harmonizuje ledviny, na něž má energizující účinek.

Quinoa, česky merlík čínský, je stará kulturní plodina původem z pohoří And v Bolívii, Peru a Chile, kde byla domestikována a již před 5000 roky byla potravinou Inků žijících na horských plošinách a v kopcovitých údolích.

Certifikováno v EZ CZ-BIO-002

30 g | 14 Kč

pohankové pukance.jpg

Pohankové pukance BIO

Přirozeně bezlepkové pohankové pukance - neboli pufovaná pohanka. Pohanka obsahuje vlákninu, nenasycené mastné kyseliny, látku rutin, či řadu vitamínů a minerálních látek (vitamíny skupiny B, vitamín E, vápník, železo, draslík, fosfor, mangan, zinek aj.). Má příznivé složení vysoce kvalitních tuků, obsahuje zejména kyselinu linoleovou, která pomáhá snižovat koncentraci cholesterolu v krvi a snižuje srážení krve v cévách. Nejdůležitější látka, kterou pohanka obsahuje je Rutin (vitamin P), který podporuje vstřebávání vitamínu C a příznivě ovlivňuje naše cévy, stav krevních tepen a vůbec celý cévní systém.

Při pufování je zrno vystaveno vysokému tlaku a teplotě po dobu několika vteřin. Tím dojde k jeho vysušení a současně zvětšení, neztratí tak většinu svých živin. Dojde ale k navýšení glykemického indexu.

Pohanka je jednoletá rdesnovitá rostlina. I když dle botanického druhu není obilovinou, bývá mezi ně řazena, protože má podobně moučná zrna jako obilí. Její pravlastí jsou jižní svahy Himaláje.

Certifikováno v EZ CZ-BIO-002

15 g | 6 Kč

špaldové pukance.jpg

Špaldové pukance BIO

Špaldové pukance neboli pufovaná špalda. Špalda je lehce stravitelná a pro svůj nížší glykemický index je vhodné pro diabetiky, lidi s oslabenou imunitou i s trávicími problémy. Pukance mají vysoký podíl bílkovin, tuku s vysokým obsahem nenasycených mastných kyselin, sacharidů, minerálů a vitamínů skupiny B, neobsahují cholesterol. 

Při pufování je zrno vystaveno vysokému tlaku a teplotě po dobu několika vteřin. Tím dojde k jeho vysušení a současně zvětšení, neztratí tak většinu svých živin. Dojde ale k navýšení glykemického indexu.

Špalda je starobylá odrůda pšenice, která byla pěstována v Evropě již před 8000 lety. 

Certifikováno v EZ CZ-BIO-002

15 g | 4 Kč

tykev klíčky.jpg

Dýňové klíčky BIO

Při klíčení začnou v semínkách probíhat metabolické procesy, které mají za úkol poskytnout dostatek živin rostoucímu organismu. Aktivují se v nich enzymy, škroby se přeměňují na cukry, bílkoviny se štěpí na aminokyseliny, tuky na mastné kyseliny a několikanásobně v nich vzroste obsah vitamínů. Naklíčením semínek se též výrazně zvýší množství železa a hořčíku.

Dýňová semínka s klíčky jsou bohatá na zinek, který chrání náš imunitní systém. Obsahují vitamíny E, A, D a B. Z minerálních látek obsahují selen, železo, draslík, vápník, fosfor a hořčík. Jsou rovněž zdrojem cenných nenasycených mastných kyselin, které snižují cholesterol a vysoký tlak.

Certifikováno v EZ CZ-BIO-002

25 g | 19 Kč

slunečnice klíčky.jpg

Slunečnicové klíčky BIO

Při klíčení začnou v semínkách probíhat metabolické procesy, které mají za úkol poskytnout dostatek živin rostoucímu organismu. Aktivují se v nich enzymy, škroby se přeměňují na cukry, bílkoviny se štěpí na aminokyseliny, tuky na mastné kyseliny a několikanásobně v nich vzroste obsah vitamínů. Naklíčením semínek se též výrazně zvýší množství železa a hořčíku.

Asi 50 % hmotnosti slunečnicových semínek tvoří tuk, který je tvořený především nenasycenými mastnými kyselinami. Ty pomáhají snižovat hladinu cholesterolu v krvi a chránit srdce a cévy. Dále kromě poměrně velkého množství bílkovin a sacharidů jsou semínka slunečnice bohatá na antioxidanty, vitamíny (vitamín E, vitamíny skupiny B) i minerální látky (hořčík, železo, vápník, fosfor atd.). Vitamín E zlepšuje kvalitu kůže, prospívá vlasům a nehtům a zmírňuje ekzémy. Obsažený niacin (neboli vit. B3, vit. PP) reguluje metabolismus cukrů a tuků.

Slunečnicová semínka jsou plodem slunečnice roční, která pochází z Ameriky a do Evropy se dostala v 16. století.

Certifikováno v EZ CZ-BIO-002

20 g | 9 Kč

pohankové klíčky.jpg

Pohankové klíčky BIO

Při klíčení začnou v semínkách probíhat metabolické procesy, které mají za úkol poskytnout dostatek živin rostoucímu organismu. Aktivují se v nich enzymy, škroby se přeměňují na cukry, bílkoviny se štěpí na aminokyseliny, tuky na mastné kyseliny a několikanásobně v nich vzroste obsah vitamínů. Naklíčením semínek se též výrazně zvýší množství železa a hořčíku.

Pohanka je přirozeně bezlepková. Obsahuje vlákninu, nenasycené mastné kyseliny, rutin, či řadu vitamínů a minerálních látek (vitamíny skupiny B, vitamín E, vápník, železo, draslík, fosfor, mangan, zinek aj.). Má příznivé složení vysoce kvalitních tuků, obsahuje zejména kyselinu linoleovou, která pomáhá snižovat koncentraci cholesterolu v krvi a snižuje srážení krve v cévách. Nejdůležitější látka, kterou pohanka obsahuje je rutin (vitamin P), který podporuje vstřebávání vitamínu C a příznivě ovlivňuje celý cévní systém.

Certifikováno v EZ CZ-BIO-002

20 g | 9 Kč