Ovesné vločky.jpg

Ovesné vločky

Ovesné vločky mají vysoký obsah bílkovin, nenasycených mastných kyselin, slizových látek, vitamínů B1, B6 a E. Obsahují také železo, vápník, fosfor a lecitin. Jsou poměrně lehce stravitelné a známé jsou i svým obsahem lehce rozpustné vlákniny, která reguluje cholesterol a glukózu v krvi. Ovesné vločky pomáhají snižovat krevní tlak, blahodárně působí na nervovou soustavu a tlumí zvýšenou činnost štítné žlázy.

Ovesné vločky se vyrábí šetrným vločkováním ovesných zrn. Oves je obilnina, jejíž pěstování bylo doloženo v archeologických nálezech z doby bronzové.

30 g | 3 Kč

Pšeničné vločky.jpg

Pšeničné vločky

Pšeničné vločky mají vysoký obsah rostlinných bílkovin, esenciálních aminokyselin, vitaminů skupiny B a vlákniny. Příznivě ovlivňují peristaltiku střev, podporuje trávení a jejich konzumace zpomaluje vstřebávání tuků. 

Pšeničné vločky jsou vyrobeny šetrným vločkováním ze zrna pšenice. Pšenice je obilovina, která je jednou z nejstarších kulturních rostlin pocházejících z jihozápadní Asie.

30 g | 3 Kč

Ječné vločky.jpg

Ječné vločky

Ječné vločky mají vysoký podíl nutričně hodnotných látek, především vitaminů skupiny B. Ječné vločky snižují hladinu cholesterolu v krvi, pomáhají při prevenci a léčbě civilizačních onemocnění srdce a cév a pozitivně ovlivňují peristaltiku střev.

Ječné vločky jsou vyrobeny šetrným vločkováním ze zrna ječmene bezpluchého. Ječmen patří mezi nejstarší zemědělské plodiny. Na naše území přinesly ječmen stěhovavé národy z jihozápadní Asie asi před pěti tisíci lety.

30 g | 3 Kč

Ovesné vločky BIO.jpg

Ovesné vločky BIO

Ovesné vločky mají vysoký obsah bílkovin, nenasycených mastných kyselin, slizových látek, vitamínů B1, B6 a E. Obsahují také železo, vápník, fosfor a lecitin. Jsou poměrně lehce stravitelné a známé jsou i svým obsahem lehce rozpustné vlákniny, která reguluje cholesterol a glukózu v krvi. Ovesné vločky pomáhají snižovat krevní tlak, blahodárně působí na nervovou soustavu a tlumí zvýšenou činnost štítné žlázy.

Ovesné vločky se vyrábí šetrným vločkováním ovesných zrn. Oves je obilnina, jejíž pěstování bylo doloženo v archeologických nálezech z doby bronzové.

Certifikováno v EZ CZ-BIO-002

30 g | 4 Kč

Kukuřičné lupínky neslazené.jpg

Kukuřičné lupínky neslazené BIO

Kukuřičné lupínky jsou bezlepkové. Obsahují vysoké množství škrobu a také trochu bílkovin a tuků. Z vitamínů jsou hojně zastoupeny A, B, D, E a K, z minerálů hořčík, měď, zinek, fosfor a železo. Účinné látky z kukuřice se již mnoho let využívají při léčbě různých zánětů močových cest a při ledvinových kamenech. 

Kukuřičné lupínky se vyrábí ze zrn rostliny kukuřice seté pravé. Nejstarší důkaz o pěstování kukuřice pochází z období kolem roku pět tisíc před naším letopočtem.

Certifikováno v EZ CZ-BIO-002

30 g | 7 Kč

Pohankové lupíánky BIO.jpg

Pohankové lupínky BIO

Přirozeně bezlepkové pohankové lupínky obsahují vlákninu, nenasycené mastné kyseliny, látku rutin, či řadu vitamínů a minerálních látek (vitamíny skupiny B, vitamín E, vápník, železo, draslík, fosfor, mangan, zinek aj.). Má příznivé složení vysoce kvalitních tuků, obsahuje zejména kyselinu linoleovou, která pomáhá snižovat koncentraci cholesterolu v krvi a snižuje srážení krve v cévách. Nejdůležitější látka, kterou pohanka obsahuje je Rutin (vitamin P), který podporuje vstřebávání vitamínu C a příznivě ovlivňuje naše cévy, stav krevních tepen a vůbec celý cévní systém.

Pohanka je jednoletá rdesnovitá rostlina. I když dle botanického druhu není obilovinou, bývá mezi ně řazena, protože má podobně moučná zrna jako obilí. Její pravlastí jsou jižní svahy Himaláje.

Certifikováno v EZ CZ-BIO-002

30 g | 14 Kč

Jáhlové vločky BIO.jpg

Jáhlové vločky BIO

Prosné (jáhlové) vločky jsou přirozeně bezlepkové. Mají vysoký obsah fosforu a železa a dále jsou bohaté na hořčík, měď, vápník a vitaminy skupiny B.  Jsou vhodné při stavech vyčerpanosti, po nemocech a úrazech, pro dietní stravu při alergiích, poruchách trávení.

Jáhly jsou vyráběny loupáním prosa, které je jedou z nejstarších kulturních rostlin na světě. Jeho pravlastí je Indie a Čína.

Certifikováno v EZ CZ-BIO-002

30 g | 4 Kč

Pohankové vločky BIO.jpg

Pohankové vločky BIO

Pohankové vločky jsou přirozeně bezlepkové. Obsahují vlákninu, nenasycené mastné kyseliny, rutin, či řadu vitamínů a minerálních látek (vitamíny skupiny B, vitamín E, vápník, železo, draslík, fosfor, mangan, zinek aj.). Má příznivé složení vysoce kvalitních tuků, obsahuje zejména kyselinu linoleovou, která pomáhá snižovat koncentraci cholesterolu v krvi a snižuje srážení krve v cévách. Nejdůležitější látka, kterou pohanka obsahuje je rutin (vitamin P), který podporuje vstřebávání vitamínu C a příznivě ovlivňuje celý cévní systém.

Pohankové vločky se vyrábí šetrným vločkováním ze zrn pohanky, jednoleté rdesnovité rostliny. I když dle botanického druhu není obilovinou, bývá mezi ně řazena, protože má podobně moučná zrna jako obilí. Její pravlastí jsou jižní svahy Himaláje.

Certifikováno v EZ CZ-BIO-002

30 g | 5 Kč

Rýžové vločky BIO.jpg

Rýžové vločky BIO

Rýžové vločky jsou bezlepkové a lehce stravitelné. Škrob se tráví a absorbuje pomalu a při tom trvale uvolňuje do krve glukózu, což pomáhá kontrolovat hladinu krevního cukru u diabetiků. Jsou také vhodnou redukční potravinou. Vločky vyrobené z celozrnné rýže mají významné množství vitaminu B1 a E.

Rýžové vločky se vyrábí z celozrnné rýže. Rýže pochází z povodí Perlové řeky v Číně, kde byla domestikována před 8 200–13 500 lety.

Certifikováno v EZ CZ-BIO-002

30 g | 4 Kč

Quinoa vločky BIO.jpg

Quinoa vločky BIO

Quinoa vločky jsou bezlepkové a vysoce výživné. Jsou bohaté na železo, vápník, fosfor, hořčík, draslík, měď, mangan a zinek. Bílkoviny obsažené v quinoe jsou vyváženou kompozicí všech esenciálních aminokyselin. Prospívá lidem trpícím migrénami a jako potravina s velmi vysokým obsahem vlákniny napomáhá při snižování krevního tlaku, kardiovaskulárních onemocněních, rakovině tlustého střeva a při diabetu. Podle čínské medicíny harmonizuje ledviny, na něž má energizující účinek.

Quinoa, česky merlík čínský, je stará kulturní plodina původem z pohoří And v Bolívii, Peru a Chile, kde byla domestikována a již před 5000 roky byla potravinou Inků žijících na horských plošinách a v kopcovitých údolích.

Certifikováno v EZ CZ-BIO-002

30 g | 14 Kč

pohankové pukance.jpg

Pohankové pukance BIO

Přirozeně bezlepkové pohankové pukance - neboli pufovaná pohanka. Pohanka obsahuje vlákninu, nenasycené mastné kyseliny, látku rutin, či řadu vitamínů a minerálních látek (vitamíny skupiny B, vitamín E, vápník, železo, draslík, fosfor, mangan, zinek aj.). Má příznivé složení vysoce kvalitních tuků, obsahuje zejména kyselinu linoleovou, která pomáhá snižovat koncentraci cholesterolu v krvi a snižuje srážení krve v cévách. Nejdůležitější látka, kterou pohanka obsahuje je Rutin (vitamin P), který podporuje vstřebávání vitamínu C a příznivě ovlivňuje naše cévy, stav krevních tepen a vůbec celý cévní systém.

Při pufování je zrno vystaveno vysokému tlaku a teplotě po dobu několika vteřin. Tím dojde k jeho vysušení a současně zvětšení, neztratí tak většinu svých živin. Dojde ale k navýšení glykemického indexu.

Pohanka je jednoletá rdesnovitá rostlina. I když dle botanického druhu není obilovinou, bývá mezi ně řazena, protože má podobně moučná zrna jako obilí. Její pravlastí jsou jižní svahy Himaláje.

Certifikováno v EZ CZ-BIO-002

15 g | 6 Kč

pohankové klíčky.jpg

Pohankové klíčky BIO

Při klíčení začnou v semínkách probíhat metabolické procesy, které mají za úkol poskytnout dostatek živin rostoucímu organismu. Aktivují se v nich enzymy, škroby se přeměňují na cukry, bílkoviny se štěpí na aminokyseliny, tuky na mastné kyseliny a několikanásobně v nich vzroste obsah vitamínů. Naklíčením semínek se též výrazně zvýší množství železa a hořčíku.

Pohanka je přirozeně bezlepková. Obsahuje vlákninu, nenasycené mastné kyseliny, rutin, či řadu vitamínů a minerálních látek (vitamíny skupiny B, vitamín E, vápník, železo, draslík, fosfor, mangan, zinek aj.). Má příznivé složení vysoce kvalitních tuků, obsahuje zejména kyselinu linoleovou, která pomáhá snižovat koncentraci cholesterolu v krvi a snižuje srážení krve v cévách. Nejdůležitější látka, kterou pohanka obsahuje je rutin (vitamin P), který podporuje vstřebávání vitamínu C a příznivě ovlivňuje celý cévní systém.

Certifikováno v EZ CZ-BIO-002

20 g | 9 Kč