Pohankové vločky BIO.jpg

Pohankové vločky BIO

Pohankové vločky jsou přirozeně bezlepkové. Obsahují vlákninu, nenasycené mastné kyseliny, rutin, či řadu vitamínů a minerálních látek (vitamíny skupiny B, vitamín E, vápník, železo, draslík, fosfor, mangan, zinek aj.). Má příznivé složení vysoce kvalitních tuků, obsahuje zejména kyselinu linoleovou, která pomáhá snižovat koncentraci cholesterolu v krvi a snižuje srážení krve v cévách. Nejdůležitější látka, kterou pohanka obsahuje je rutin (vitamin P), který podporuje vstřebávání vitamínu C a příznivě ovlivňuje celý cévní systém.

Pohankové vločky se vyrábí šetrným vločkováním ze zrn pohanky, jednoleté rdesnovité rostliny. I když dle botanického druhu není obilovinou, bývá mezi ně řazena, protože má podobně moučná zrna jako obilí. Její pravlastí jsou jižní svahy Himaláje.

Certifikováno v EZ CZ-BIO-002

Složení:

BIO pohankové vločky

Dostupnost: skladem
5 Kč
Cena bez DPH 5 Kč
ks

Potřebujete se na něco zeptat? Napište nám na info@jezkuv-statek.cz.