pohankové pukance.jpg

Pohankové pukance BIO

Přirozeně bezlepkové pohankové pukance - neboli pufovaná pohanka. Pohanka obsahuje vlákninu, nenasycené mastné kyseliny, látku rutin, či řadu vitamínů a minerálních látek (vitamíny skupiny B, vitamín E, vápník, železo, draslík, fosfor, mangan, zinek aj.). Má příznivé složení vysoce kvalitních tuků, obsahuje zejména kyselinu linoleovou, která pomáhá snižovat koncentraci cholesterolu v krvi a snižuje srážení krve v cévách. Nejdůležitější látka, kterou pohanka obsahuje je Rutin (vitamin P), který podporuje vstřebávání vitamínu C a příznivě ovlivňuje naše cévy, stav krevních tepen a vůbec celý cévní systém.

Při pufování je zrno vystaveno vysokému tlaku a teplotě po dobu několika vteřin. Tím dojde k jeho vysušení a současně zvětšení, neztratí tak většinu svých živin. Dojde ale k navýšení glykemického indexu.

Pohanka je jednoletá rdesnovitá rostlina. I když dle botanického druhu není obilovinou, bývá mezi ně řazena, protože má podobně moučná zrna jako obilí. Její pravlastí jsou jižní svahy Himaláje.

Certifikováno v EZ CZ-BIO-002

Složení:

bio pohanka

Dostupnost: skladem
6 Kč
Cena bez DPH 5 Kč
ks

Potřebujete se na něco zeptat? Napište nám na info@jezkuv-statek.cz.