Lněné semínko.jpg

Lněné semínko

Lněné semínko obsahuje asi 30 % lněného oleje, vysoký obsah nenasycených mastných kyselin typu omega – 3 a velmi účinný sliz. Z vitamínů především vitamín E a F a z minerálů jód, vápník, hořčík, fosfor, zinek.

Lněná semínka jsou plody lnu setého, který pochází z regionu mezi východním Středomořím a Indií a ve velkém se pěstoval již ve starověkém Egyptě jako jedna z prvních kulturních rostlin.

20 g | 2 Kč

Slunečnicové semínko.jpg

Slunečnicové semínko

Asi 50 % hmotnosti slunečnicových semínek tvoří tuk, který je tvořený především nenasycenými mastnými kyselinami. Ty pomáhají snižovat hladinu cholesterolu v krvi a chránit srdce a cévy. Dále kromě poměrně velkého množství bílkovin a sacharidů jsou semínka slunečnice bohatá na antioxidanty, vitamíny (vitamín E, vitamíny skupiny B) i minerální látky (hořčík, železo, vápník, fosfor atd.). Vitamín E zlepšuje kvalitu kůže, prospívá vlasům a nehtům a zmírňuje ekzémy. Obsažený niacin (neboli vit. B3, vit. PP) reguluje metabolismus cukrů a tuků.

Slunečnicová semínka jsou plodem slunečnice roční, která pochází z Ameriky a do Evropy se dostala v 16. století.

35 g | 2 Kč

Sezamové semínko.jpg

Sezamové semínko

Sezamová semínka jsou bohatým zdrojem minerálů a stopových prvků (vápník, hořčík, železo, zinek, draslík, fosfor, mangan, selen, měď), dále obsahují vysoké množství vitamínů (vitamíny skupiny B, vitamín E, vitamín A), lecitin, karoteny či omega-6 a omega-9 mastné kyseliny. Z hlavních živin jsou nejvíce zastoupeny tuky, dále sacharidy a následují bílkoviny. V sezamovém semínku nechybí ani vláknina.

Sezamová semínka jsou plody sezamu indického, který je široce zdomácněn v tropických oblastech po celém světě. Zmínky o sezamu najdeme už na starém papyrusu z 2. tisíciletí před naším letopočtem. Jde o nejstarší plodinu, která je pěstována k získání jedlého oleje. 

25 g | 3 Kč

Mák.jpg

Mák

Semena máku obsahují přibližně 60 % oleje, bílkoviny, vápník a hořčík. Maková semena jsou především významným zdrojem vápníku, kterého obsahují dokonce daleko více nežli mléko nebo sýry.

25 g | 3 Kč

Lněné semínko BIO.jpg

Lněné semínko BIO

Lněné semínko obsahuje asi 30 % lněného oleje, vysoký obsah nenasycených mastných kyselin typu omega – 3 a velmi účinný sliz. Z vitamínů především vitamín E a F a z minerálů jód, vápník, hořčík, fosfor, zinek.

Lněná semínka jsou plody lnu setého, který pochází z regionu mezi východním Středomořím a Indií a ve velkém se pěstoval již ve starověkém Egyptě jako jedna z prvních kulturních rostlin.

Certifikováno v EZ CZ-BIO-002

20 g | 4 Kč

Sllunečnicové semínko BIO.jpg

Slunečnicové semínko BIO

Asi 50 % hmotnosti slunečnicových semínek tvoří tuk, který je tvořený především nenasycenými mastnými kyselinami. Ty pomáhají snižovat hladinu cholesterolu v krvi a chránit srdce a cévy. Dále kromě poměrně velkého množství bílkovin a sacharidů jsou semínka slunečnice bohatá na antioxidanty, vitamíny (vitamín E, vitamíny skupiny B) i minerální látky (hořčík, železo, vápník, fosfor atd.). Vitamín E zlepšuje kvalitu kůže, prospívá vlasům a nehtům a zmírňuje ekzémy. Obsažený niacin (neboli vit. B3, vit. PP) reguluje metabolismus cukrů a tuků.

Slunečnicová semínka jsou plodem slunečnice roční, která pochází z Ameriky a do Evropy se dostala v 16. století.

Certifikováno v EZ CZ-BIO-002

35 g | 4 Kč

Konopné semínko BIO.jpg

Konopné semínko BIO

Konopné semínko obsahuje nenasycené esenciální mastné kyseliny, které jsou důležité pro správný vývoj a fungování mozku, reprodukční systémy a metabolismus. Uvádí se, že obsahuje až 20 aminokyselin. Dále obsahují chlorofyl, lecitin, fytin a kyselinu cannabidiolovou se silným baktericidním účinkem. Z vitamínů vitamíny ze skupiny B, dále vitamin A, C, E. Z minerálů obsahuje hořčík, železo, vápník, zinek, jód, chrom, stříbro, síru, fosfor, draslík a další. 

Konopné semínko pochází z tzv. technického konopí, které obsahuje THC v tak malém množství, že nemůže ovlivnit vnímání ani při konzumaci většího objemu. Technické konopí je odrůda rostliny Konopí seté, pochází z Asie, kde byla odedávna důležitou součástí jídelníčku.

Certifikováno v EZ CZ-BIO-002

20 g | 4 Kč

Sezamové semínko BIO.jpg

Sezamové semínko BIO

Sezamová semínka jsou bohatým zdrojem minerálů a stopových prvků (vápník, hořčík, železo, zinek, draslík, fosfor, mangan, selen, měď), dále obsahují vysoké množství vitamínů (vitamíny skupiny B, vitamín E, vitamín A), lecitin, karoteny či omega-6 a omega-9 mastné kyseliny. Z hlavních živin jsou nejvíce zastoupeny tuky, dále sacharidy a následují bílkoviny. V sezamovém semínku nechybí ani vláknina.

Sezamová semínka jsou plody sezamu indického, který je široce zdomácněn v tropických oblastech po celém světě. Zmínky o sezamu najdeme už na starém papyrusu z 2. tisíciletí před naším letopočtem. Jde o nejstarší plodinu, která je pěstována k získání jedlého oleje. 

Certifikováno v EZ CZ-BIO-002

25 g | 5 Kč

Chia semínko BIO.jpg

Chia semínko BIO

Chia semínka jsou bohatá na vlákninu, antioxidanty, vitamíny (vitamíny skupiny B, vitamín C, E) i minerální látky a stopové prvky (vápník, železo, zinek, draslík, hořčík, fosfor). Semínka mají vysoký obsah esenciálních mastných kyselin, které jsou velmi důležité pro koncentraci i pro další mozkové aktivity. Chia semínka obsahují rozpustnou vlákninu, která je důležitá nejen pro správný chod zažívání, ale je také velkým pomocníkem při redukci hmotnosti či detoxikaci organismu. Chia semínka jsou také ideálním doplňkem stravy pro diabetiky, protože stabilizují hladinu krevního cukru a pomáhají v těle udržovat energii během celého dne.

Chia semínka jsou plody šalvěje hispánské pocházející z horských oblastí Střední Ameriky. 

Certifikováno v EZ CZ-BIO-002

20 g | 6 Kč

Kokosové plátky.jpg

Kokosové plátky

Kokos je vydatným zdrojem energie zejména v podobě tuků (kolem 70 %). Oproti jiným ořechům obsahuje toto největší semeno na světě velké množství nasycených mastných kyselin. Kromě toho zde najdeme i řadu vitamínů (zejména skupiny B), minerálních látek (hořčík, vápník, fosfor) a také vlákninu. 

Kokosový ořech je plod kokosovníku ořechoplodého, který roste převážně v tropech. Kokosová palma se cíleně pěstuje déle než 3 000 let. Původní výskyt tohoto stromu je neznámý.

25 g | 7 Kč

Dýňoví semínko.jpg

Dýňové semínko

Dýňová semínka jsou bohatá na zinek, který chrání náš imunitní systém. Obsahují vitamíny E, A, D a B. Z minerálních látek obsahují selen, železo, draslík, vápník, fosfor a hořčík. Jsou rovněž zdrojem cenných nenasycených mastných kyselin, které snižují cholesterol a vysoký tlak. 

Tykev olejná, která se pěstuje pouze pro svá jedlá semena, byla objevena teprve před 130 lety.

30 g | 9 Kč

slunečnice klíčky.jpg

Slunečnicové klíčky BIO

Při klíčení začnou v semínkách probíhat metabolické procesy, které mají za úkol poskytnout dostatek živin rostoucímu organismu. Aktivují se v nich enzymy, škroby se přeměňují na cukry, bílkoviny se štěpí na aminokyseliny, tuky na mastné kyseliny a několikanásobně v nich vzroste obsah vitamínů. Naklíčením semínek se též výrazně zvýší množství železa a hořčíku.

Asi 50 % hmotnosti slunečnicových semínek tvoří tuk, který je tvořený především nenasycenými mastnými kyselinami. Ty pomáhají snižovat hladinu cholesterolu v krvi a chránit srdce a cévy. Dále kromě poměrně velkého množství bílkovin a sacharidů jsou semínka slunečnice bohatá na antioxidanty, vitamíny (vitamín E, vitamíny skupiny B) i minerální látky (hořčík, železo, vápník, fosfor atd.). Vitamín E zlepšuje kvalitu kůže, prospívá vlasům a nehtům a zmírňuje ekzémy. Obsažený niacin (neboli vit. B3, vit. PP) reguluje metabolismus cukrů a tuků.

Slunečnicová semínka jsou plodem slunečnice roční, která pochází z Ameriky a do Evropy se dostala v 16. století.

Certifikováno v EZ CZ-BIO-002

20 g | 9 Kč

pohankové klíčky.jpg

Pohankové klíčky BIO

Při klíčení začnou v semínkách probíhat metabolické procesy, které mají za úkol poskytnout dostatek živin rostoucímu organismu. Aktivují se v nich enzymy, škroby se přeměňují na cukry, bílkoviny se štěpí na aminokyseliny, tuky na mastné kyseliny a několikanásobně v nich vzroste obsah vitamínů. Naklíčením semínek se též výrazně zvýší množství železa a hořčíku.

Pohanka je přirozeně bezlepková. Obsahuje vlákninu, nenasycené mastné kyseliny, rutin, či řadu vitamínů a minerálních látek (vitamíny skupiny B, vitamín E, vápník, železo, draslík, fosfor, mangan, zinek aj.). Má příznivé složení vysoce kvalitních tuků, obsahuje zejména kyselinu linoleovou, která pomáhá snižovat koncentraci cholesterolu v krvi a snižuje srážení krve v cévách. Nejdůležitější látka, kterou pohanka obsahuje je rutin (vitamin P), který podporuje vstřebávání vitamínu C a příznivě ovlivňuje celý cévní systém.

Certifikováno v EZ CZ-BIO-002

20 g | 9 Kč

Kešu natural.jpg

Kešu ořechy natural

Kešu ořechy jsou bohaté na nenasycené mastné kyseliny, vitamíny B1, B2, B5 a na minerály, jako například hořčík, draslík, železo či fosfor. Kešu jádra mají údajně kladný vliv na nervový systém, a proto se hodí při stavech podráždění, nervozity a depresí. Dále tyto olejnaté plody údajně působí proti slabosti a únavě, pomáhají při křečích v dutých orgánech (podrážděná střeva, bolestivá menstruace…) nebo jako prevence kornatění tepen.

Kešu pochází z Brazílie a odtud se v 16. století šíří s portugalskými mořeplavci. Kešu je plodem tropického stromu ledvinovníku západního. 

35 g | 13 Kč

Dýňoví semínko BIO.jpg

Dýňové semínko BIO

Dýňová semínka jsou bohatá na zinek, který chrání náš imunitní systém. Obsahují vitamíny E, A, D a B. Z minerálních látek obsahují selen, železo, draslík, vápník, fosfor a hořčík. Jsou rovněž zdrojem cenných nenasycených mastných kyselin, které snižují cholesterol a vysoký tlak. 

Tykev olejná, která se pěstuje pouze pro svá jedlá semena, byla objevena teprve před 130 lety.

Certifikováno v EZ CZ-BIO-002

30 g | 14 Kč

Vlašské ořechy.jpg

Vlašské ořechy

Vlašské ořechy jsou velmi výživné. Mají vysoký obsah tuků, které jsou zdrojem zejména nenasycených mastných kyselin. Významný je i obsah proteinů, některých vitamínů (E, B1, B6, B9) či minerálních látek (hořčík, měď, zinek). Obsažené živiny ve vlašských ořeších působí celkově pozitivně na lidskou psychiku. Jsou cenné i pro vlasy, nehty, pokožku či sexuální potenci. Omega-3-mastná kyselina zabraňuje vzniku aterosklerotických plátů a dalších chorob srdečně-cévního systému, podporuje u dětí rozvoj mozku. Mají antioxidační účinky, působí proti astmatu a posilují střeva.

Vlašské ořechy jsou plodem ořešáku královského. Tento mohutný strom dorůstající výšky 20 m pochází z Balkánu a Střední Asie. První zmínky o něm se objevují již 7 000 let př.n.l.

35 g | 15 Kč

Mandle natural.jpg

Mandle natural

Mandle díky obsahu flavonoidů, fytosterolů, mono- a polynenasycených tuků přispívají ke snížení výskytu kardiovaskulárních chorob. Jsou významným zdrojem minerálních látek (ve 100 g : 290 mg hořčíku, 260 mg vápníku, 730 mg draslíku, 1 mg mědi a 3 mg zinku) a vitamínů skupiny B či vitamínu E, které pomohou udržet zdravou pleť, vlasy, nehty, kosti a zuby. Tyto látky působí proti rakovině, pozitivně ovlivňují mozkovou činnost.

Mandle jsou pecky plodů mandloně obecné, která je prastarou plodinou zmíněnou již ve Starém zákoně. 

35 g | 18 Kč

tykev klíčky.jpg

Dýňové klíčky BIO

Při klíčení začnou v semínkách probíhat metabolické procesy, které mají za úkol poskytnout dostatek živin rostoucímu organismu. Aktivují se v nich enzymy, škroby se přeměňují na cukry, bílkoviny se štěpí na aminokyseliny, tuky na mastné kyseliny a několikanásobně v nich vzroste obsah vitamínů. Naklíčením semínek se též výrazně zvýší množství železa a hořčíku.

Dýňová semínka s klíčky jsou bohatá na zinek, který chrání náš imunitní systém. Obsahují vitamíny E, A, D a B. Z minerálních látek obsahují selen, železo, draslík, vápník, fosfor a hořčík. Jsou rovněž zdrojem cenných nenasycených mastných kyselin, které snižují cholesterol a vysoký tlak.

Certifikováno v EZ CZ-BIO-002

25 g | 19 Kč

Mandle natural BIO.jpg

Mandle natural BIO

Mandle díky obsahu flavonoidů, fytosterolů, mono- a polynenasycených tuků přispívají ke snížení výskytu kardiovaskulárních chorob. Jsou významným zdrojem minerálních látek (ve 100 g : 290 mg hořčíku, 260 mg vápníku, 730 mg draslíku, 1 mg mědi a 3 mg zinku) a vitamínů skupiny B či vitamínu E, které pomohou udržet zdravou pleť, vlasy, nehty, kosti a zuby. Tyto látky působí proti rakovině, pozitivně ovlivňují mozkovou činnost.

Mandle jsou pecky plodů mandloně obecné, která je prastarou plodinou zmíněnou již ve Starém zákoně. 

Certifikováno v EZ CZ-BIO-002

35 g | 21 Kč

Pekanové ořechy.jpg

Pekanové ořechy

Pekanové ořechy mají vysoký obsah tuku, ale najdeme v nich také asi 10 % bílkovin a 14 % sacharidů. Z dalších látek mají největší význam vitamíny skupiny B, provitamín A, draslík, vápník, železo a fosfor. 

Pekanové ořechy jsou plody stromu ořechovec pekanový, jehož původem je Severní Amerika. Pekanové ořechy mají podobnou chuť, jako vlašské a jejich použití je stejné, jako u ostatních druhů skořápkových plodů.

35 g | 24 Kč

Lískové ořechy.jpg

Lískové ořechy

Lískové ořechy jsou bohaté na vitamíny B2, B1, B6, C, E, vlákninu, kyselinu listovou a pantotenovou, železo, draslík, měď, fosfor, vápník, síru, hořčík, sodík, nikl, mangan, zinek, jód, chrom, selen, bor. Mají asi 60% tuku, 19 % bílkovin a 5 % cukrů. 

40 g | 27 Kč

Pistácie natural loupané.jpg

Pistácie natural loupané

Pistácie mají v průměru 55% olejů, 20% bílkovin a 15% cukrů, čímž se řadí mezi mimořádně cenné potraviny. Vysoký obsah vitamínu A a E, železa, karotenoidů, mědi a kyseliny listové činí z pistácií výborný lék na zhoršenou krvetvorbu v kostní dřeni a na některé druhy anémií. 

Oříšky - pistácie jsou plodem stromu řečíku pistáciového, jehož původní oblast rozšíření je ve střední Asii a na Blízkém východě. 

30 g | 30 Kč

Piniové ořechy BIO.jpg

Piniové ořechy BIO

Piniové oříšky jsou bohaté na biologicky kvalitní proteiny, jakož i na vitamin B1 a železo. Mají velkou nutriční hodnotu. Vynikají obsahem polynenasycených mastných kyselin.

Piniové ořechy jsou malou raritou mezi ořechy, protože to jsou vlastně semínka borovice. Borovice pinie roste okolo Středozemního moře, má velké vejčité šištice, které ukrývají hnědá semínka. Jádro vevnitř je bílé a nazývá se piňoli nebo také piniový oříšek. Piniové ořechy pojídali podle dochovaných důkazů naši předkové na území Evropy a Asie už od paleolitu.

Certifikováno v EZ CZ-BIO-002

25 g | 32 Kč

Pistácie loupané BIO.jpg

Pistácie natural loupané BIO

Pistácie mají v průměru 55% olejů, 20% bílkovin a 15% cukrů, čímž se řadí mezi mimořádně cenné potraviny. Vysoký obsah vitamínu A a E, železa, karotenoidů, mědi a kyseliny listové činí z pistácií výborný lék na zhoršenou krvetvorbu v kostní dřeni a na některé druhy anémií. 

Oříšky - pistácie jsou plodem stromu řečíku pistáciového, jehož původní oblast rozšíření je ve střední Asii a na Blízkém východě. 

Certifikováno v EZ CZ-BIO-002

30 g | 32 Kč

  • 1 (current)
  • 2
  • »