Meruňky lyofilizované.jpg

Meruňky mrazem sušené

Doporučujeme

Sušené meruňky jsou dobrým zdrojem proteinů (1,4 %), vlákniny, draslíku, hořčíku a železa, které je jejich charakteristickým minerálem. Nejdůležitější složkou meruněk je však betakaroten (provitamin A). Konzumace meruněk pomáhá udržovat dobrý stav zraku, zvyšuje odolnost proti infekcím a doporučuje se také při zánětu vedlejších dutin nosních a ekzémech. Meruňky dále prospívají nervové soustavě a pomáhají při stavech vyčerpání.

Lyofilizace neboli sušení mrazem je jedním ze způsobů sušení. Ovoce je sušeno hlubokým mražením za velmi nízkého tlaku. Sušené ovoce si v maximální míře zachová svou původní texturu a aroma, a také všechny minerály a vitamíny, které jsou v daném ovoci obsaženy. Takto vysušené ovoce je oproti běžnému sušení 100% přírodní a bez přidaného cukru, zachovává si chuť i barvu. Lyofilizace eliminuje většinu mikrobiálních nečistot a zajišťuje dlouhou trvanlivost produktu.

Složení:

meruňky lyofilizované, drobné kousky (1-6 mm)

Dostupnost: skladem
19 Kč
Cena bez DPH 17 Kč
ks

Potřebujete se na něco zeptat? Napište nám na info@jezkuv-statek.cz.